Sunday, 17 June 2012

Sayang Mama Sangat-sangat

Assalammualaikum and hello-hello blogger(s)
SAYA SAYANG MAMA SAYA SANGAT-SANGAT . nama mama aku Dg.Rasidah Bt Hj Ag.Ismail . dia seorang suri rumah . aku sayang dia sangat-sangat sebab aku rasa dia mama yang paling hebat dan sangat baik. aku rasa , aku x kan pernah dapat balas jasa dia walau aku hidup baratus-ratus tahun sekali punn .. dia didik aku dari kecik sampai lah aku 16 tahun sekarang . 16 tahun dia dah jaga aku wooii . dia adalah RATU dalam diri aku. baca ayat ni --> ''seorang ibu boleh menjaga sepuluh orang anak , tapi sepuluh orang anak belum tentu boleh menjaga seorang ibu'' kata-kata ni , aku setuju sangat . selalunya , mama kita jaga kita sampai besar and sampai kita berjaya ke menara gading . tapi , sesetengah orang tu dia lupa daratan apabila dah berjaya , dia lupa pada mama and bapa dorang. lebih sedih lagi , dia buang mama dia pergi rumah ORANG-ORANG TUA . pleassee lah woii .. aku BENCI sangat-sangat orang macam ni . kemarin , mama aku birthday WEEE .. jadi , aku belikan dia cake nak buat suprise untuk dia . so , aku pergi pekan dengan kawan aku nak beli cake, aku beli cake guna duit aku sendiri :) aku gembira buang duit aku untuk orang yang paling aku sayang .. sekadar sedikit duit macam tu , belum dapat membayar duit yang mama aku keluarkan untuk membelanjakan yuran sekolah nak tengok aku BERJAYA . jadi , lepas beli cake , aku pulang and cepat-cepat pergi rumah nenek aku (sebelah rumah) nak simpan cake dekat sana. hahaha ! so , aku pn buatlah seperti yang dirancang .. and aku berjaya buat SUPRISE untuk mama aku. aku gembira tengok mama aku senyum and gembira aku buat begitu .. agak sedikit terharu . hahaha ! actually , first time aku buat birthday suprise untuk mama aku .. sangat gembira and BERBALOI aku rasa .. ok , aku dah penat buat karangan .. ahah ! off tepat jam 9.15 p.m ..

*pyka_chan

8 comments:

  1. sayangi ibu anda setiap hari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa , syang ibu sya setiap hari :)

      Delete
  2. Replies
    1. woots woots . haha ! terharu laa sangat xD

      Delete
  3. waaa.. anak yang baik.. hihihi.. kirim salam mama okeh :D happy birthday.. moga panjang umur, murah rezeki.. berjaya dunia akhirat..

    ReplyDelete
  4. bagus la dia...salam perkenalan...cik siti singgah....nak promote segmen cik siti...sekali gus cik siti follow skali....http://eimah2328.blogspot.com/2012/06/segmen-cik-sitisaya-join.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok :) sudah sya follow . thankss tinggalkan komen .

      Delete